Choose language

Mitä varaustyyppejä tarvitset

Perusta toimiva ajanvarausjärjestelmä

Varaustyyppejä on paljon. Löydä omalle toiminnallesi parhaiten sopiva järjestelmä.

ajanvarausohjelma_kukkakurssit_nainen hymyilee ajanvarausohjelma_kukkakurssit_nainen hymyilee

Varaustyypit ja niiden erot

DigitalBookerin sähköisessä ajanvarauksessa on useita eri varaustyyppejä

Niiden käyttö eroaa toisistaan melkoisesti. Tiedämme, että niiden erottaminen toisistaan saattaa toisinaan olla hankalaa. Seuraavassa kerromme sinulle lisää eri varaustyypeistä ja niiden käyttötarkoituksista.

ajanvarausohjelma_kampaaja

Palvelut

Palveluvaraukset esimerkiksi kampaamoille, hierojille

Palveluvarauksilla tarkoitetaan varaustyyppiä, jota varataan vain yhdelle kävijälle kerrallaan. Avaat työntekijälle työajan, joiden sisällä asiakas voi varata haluamansa palvelun kuten hiustenleikkuun, kynsihuollon tai vaikka hieronnan.

Kun asiakkaasi tai vaikka sinä itse, teet varauksen, poistuu se kalenteristasi eikä samaan aikaan voi tulla toista varausta.

ajanvarausohjelma_joogaohjaaja_pysty

Tunnit

Tuntivaraukset esimerkiksi ryhmäliikunnalle tai webinaareille

Tuntityyppiset varaukset voidaan laittaa kalenteriin näkyväksi ja niille voidaan määritellä minimi ja maksimi osallistujamäärä. 

Tunnille voidaan varata paikkoja niin kauan kuin tilaa riittää. 

Voit ottaa käyttöösi myös jonotustoiminnon, jolloin täynnä olevalle tunnille voi ilmoittautua jonoon. Jonossa oleva saa viestin vapautuneesta paikasta kun sellainen perutaan joko asiakkaan tai siun toimestasi.

ajanvarausohjelma_jooga

Resurssit

Resursseja voi olla vaikka tila tai laite

Resurssiksi voit kutsua mitä tahansa esimerkiksi tilaa tai laitetta, joka on sidottu johonkin palvelu tai tuntivaraukseen.

Jos järjestät vaikka joogatunteja ja tarvitse kyseiselle tunnille käyttöösi tietyn huoneen, jota saatetaan samaan aikaan tarvitse myös muissa varauksisssa, on se hyvä lisätä resurssiksi kyseiselle joogatunnille. 

Näin tila näkyy varattuna myös muille ja kyseistä tilaa vaativia tunteja tai palveluita ei voida varata samanaikaisesti.

Resurssi voi olla myös vaikka tenniskenttä tai padelkenttä.

ajanvarausohjelma_kukkakurssit_nainen hymyilee_pysty

Kurssit

Kurssit ovat sarja tunteja

Kurssit koostuvat aina useammasta tunnista. Se voi olla vaikka koulutus, joka pidetään useampana päivänä tai esmerkiksi kukkasidonnan alkeet -kurssi, joka järjestetään kolmen kuukauden aikana joka keskiviikko kello 14.00.

Voit sitoa resurssin tunteihin, joista kurssi koostetaan. Näin varmistat, että tarvittava tila tai laite on vapaana aina kun sitä tarvitaan.