Haussa ilmainen ajanvarausjärjestelmä?

 

 
 

Etsitkö yrityksellesi ilmaista ajanvarausjärjestelmää?

 

Mieti vielä kerran.

Ei siksi, että me tai kilpailijamme saisimme sinusta asiakkaamme, vaan ihan sen takia ettei yrityksellesi käy huonosti.

Puhutaanpa siis rehellisesti ja suoraan rahasta. Miksi maksaa, kun voi saada ilmaiseksikin?

Fakta: ilmaisia lounaita ei ole. Ei vain ole. Kukaan ei anna ilmaiseksi kokonaista toimivaa ohjelmaa, johon on käytetty aikaa, rahaa ja osaamista. Eihän siinä ole mitään järkeä. Mutta miten ilmaiset ajanvarausjärjestelmät sitten toimivat?

Ilmaisuudella mainostavia ajanvarausjärjestelmiä on useita, ja niillä on eri ansaintakeinoja. Viimeisetkin rippeet ilmaisuudesta voi unohtaa, sillä sellaisia ne eivät oikeasti ole.

Mainokset - Näytät mainoksia varausjärjestelmässäsi. Et voi päättää, millaisia mainoksia näytät. Saatat näyttää omille arvoillesi sopimattomia mainoksia, tai vaikkapa kilpailijoidesi mainoksia. Miltä tuntuisi nähdä vaikkapa pikavippiyrityksen mainos yrityksesi yhteydessä? Mainokset sivuilla eivät valitettavasti anna ammattimaista kuvaa toiminnastasi.

Maksullinen pystytys tai tuki - Ajanvarausjärjestelmää mainostetaan ilmaisena, mutta todellisuudessa maksut tulevat järjestelmän pystytyskuluista, joka hoidetaan maksullisen puhelintuen kautta. Tarvitsetko jatkossa tukea? Todennäköisesti. Silloin tulet soittamaan maksulliseen tukeen, tai sinulle lähtee muutoin lasku perässä asiakaspalvelun käyttämisestä.

Perusominaisuudet ovat erittäin rajoitetut - jokainen työntekijä ja toimipaikka maksaa. Asiakkaat maksavat. Huomaat pian maksavasi kaikesta vähän, jolloin puroista tulee isompi joki ja loppujen lopuksi saatat maksaa jopa enemmän kuin olisit maksanut järjestelmästä, jossa nämä ominaisuudet ovat automaattisesti mukana.

Epävarmuus - saatat huomata, että jonain päivänä ajanvarausjärjestelmäsi on alhaalla.  Etsit tuen numeroa Googlesta, mutta huomaat, että koko yritys on kadonnut netistä tai ajanvarauspalvelu on ajettu alas. He ovat tarjonneet sinulle palvelun ilmaiseksi, eivätkä ole nyt millään tavalla vastuussa siitä, että olet pulassa. Aivan sama, että asiakassuhteesi kärsivät ja menetät selvää rahaa.

Kehitys - tämä liittyy hieman edelliseen kohtaan. Esimerkiksi DigitalBookeria kehitetään jatkuvasti, jo ihan senkin vuoksi että maailma ympärillämme muuttuu ja asiakkaasi vaativat enemmän ja ovat myös tottuneet digitaaliseen maailman, jossa kaikki toimii muutamalla klikkauksella. Teemme jatkuvasti korjauksia DigitalBookeriin ja olemme tuoneet paljon hyödyllisiä ominaisuuksia asiakkaillemme esimerkiksi verkkomaksamisen ja MobilePay-yhteensopivuuden myötä.

Toisinaan myös lainsäädäntö muuttuu. Esimerkiksi muutama vuosi sitten isona muutoksena teimme DigitalBookerista GDPR:n eli EU:n tietosuoja-asetuksen kanssa yhteensopivan. 

Ohjelmistokehittäjistä on läpi Suomen huutava pula, joten voit olla varma, ettei yksikään koodari tee töitä ilmaiseksi hyvää hyvyyttään. Tämän vuoksi niin sanottujen ilmaisten ohjelmien päivitystiheyttä kannattaa miettiä.

Yhteenveto

Toivottavasti sain sinut miettimään vielä kerran, tai ainakin autoin ymmärtämään sitä, miksi hyvästä palvelusta kannattaa maksaa. On hyvä muistaa, että laadukas ajanvarausjärjestelmä maksaa itsensä takaisin. DigitalBookerin hinta on halvimmillaan vain 11€/kk. Sillä hinnalla saat varmasti ajantasaisen ohjelman, ilmaisen asiakaspalvelun ja mikä tärkeintä - mielenrauhan.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kirjoittaja: Emmy
toimii markkinointisuunnittelijana Visma Passelilla. Haluaa pitää kiinni ihminen ihmiselle-ajattelusta myös digitalisaation ja automaation aikakaudella.